Over ons

Albersen vertegenwoordigt (klassieke) muziekuitgevers wereldwijd voor Nederland en (deels) België- en daarmee de muziek van de nieuw(st)e tijd. Immers, het betreft vaak muziek van nog levende componisten. Deze vertegenwoordiging houdt in dat wij namens de componisten en uitgevers hun bladmuziek verhuren en licenties regelen voor concertuitvoeringen, opera en muziekdramatische opvoeringen, CD/ DVD opnames, en allerlei vormen van internet uitzendingen.

Deuss Music
Albersen is ook uitgever van hedendaags klassieke componisten onder de naam Deuss Music. Wij geloven in een bloeiende toekomst voor de klassieke muziek. (Hedendaagse) klassieke muziek is in staat om zowel het grote publiek aan te spreken als ook op kleine schaal een intellectuele uitdaging te zijn voor gespecialiseerde luisteraars. Als promotor van nieuw gecomponeerde muziek willen wij een verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van onze muziekcultuur. Een verantwoordelijkheid die wij overigens delen met onze grensverleggende componisten en ondernemende musici, dappere organisatoren en met het altijd nieuwsgierige publiek.

Historie
In 1928 begon Albersen als muziekwinkel in Den Haag. In de jaren ‘50 begonnen de eerste verhuuractiviteiten met exclusieve vertegenwoordiging van muziekuitgevers als Boosey & Hawkes, Schott Music, Universal Edition, Durand, Salabert en Ricordi. Maar ook kleine muziekuitgevers of individuele componisten vertegenwoordigen wij voor Nederland (klik hier voor complete lijst).

In de loop der jaren bracht Albersen bij gelegenheid muziekboeken en –methodes uit en specialiseerde zich in rechtenbeheer en muziekauteursrecht. Vanaf 2008 heeft firma Albersen haar uitgeversactiviteiten weer opgepakt en vertegenwoordigt hiermee componisten van hedendaagse klassieke muziek en opera.

Contactpersoon:

Tomas DeussTomas Deuss
Licenties
licenties@albersen.nl