Over ons

Het Albersen TeamAlbersen vertegenwoordigt (klassieke) muziekuitgevers wereldwijd voor Nederland en (deels) België- en daarmee de muziek van de nieuw(st)e tijd. Immers, het betreft vaak muziek van nog levende componisten. Deze vertegenwoordiging houdt in dat wij namens de componisten en uitgevers hun bladmuziek verhuren en licenties regelen voor concertuitvoeringen, opera en muziekdramatische opvoeringen, CD/ DVD opnames, en allerlei vormen van internet uitzendingen.

Deuss Music
Albersen is ook uitgever van hedendaags klassieke componisten onder de naam Deuss Music. Wij geloven in een bloeiende toekomst voor de klassieke muziek. (Hedendaagse) klassieke muziek is in staat om zowel het grote publiek aan te spreken als ook op kleine schaal een intellectuele uitdaging te zijn voor gespecialiseerde luisteraars. Als promotor van nieuw gecomponeerde muziek willen wij een verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van onze muziekcultuur. Een verantwoordelijkheid die wij overigens delen met onze grensverleggende componisten en ondernemende musici, dappere organisatoren en met het altijd nieuwsgierige publiek.

Historie
In 1928 begon Albersen als muziekwinkel in Den Haag. In de jaren ‘50 begonnen de eerste verhuuractiviteiten met exclusieve vertegenwoordiging van muziekuitgevers als Boosey & Hawkes, Schott Music, Universal Edition, Durand, Salabert en Ricordi. Maar ook kleine muziekuitgevers of individuele componisten vertegenwoordigen wij voor Nederland (klik hier voor complete lijst).

In de loop der jaren bracht Albersen bij gelegenheid muziekboeken en –methodes uit en specialiseerde zich in rechtenbeheer en muziekauteursrecht. Vanaf 2008 heeft firma Albersen haar uitgeversactiviteiten weer opgepakt en vertegenwoordigt hiermee componisten van hedendaagse klassieke muziek en opera. Momenteel zijn dat: Robert Zuidam, Klaas de Vries, Theo Verbey, Léon Orthel, Seung-Ah Oh, Joep Franssens, Anthony Fiumara, Tonny Eyk, Einar Torfi Einarsson, Jeff Hamburg, Arnold Marinissen, Robin de Raaff, Bart Visman, Alexandru Lascae, Peter-Jan Wagemans, Otto Ketting, Percossa, Paul M. van Brugge, Adrián Rodríguez van der Spoel, Johan Wagenaar en David Porcelijn.

Het Albersen Team

Bèr DeussBèr Deuss
Directeur
ber@albersen.nl
ma t/m vrij
Willem Jan KeizerWillem Jan Keizer
Bibliothecaris & repertoirespecialist
verhuur@albersen.nl
ma t/m vrij
Alejandra CastroAlejandra Castro
Promotie componisten & licenties
alejandra@albersen.nl
di t/m vrij
Tomas DeussTomas Deuss
Contractenadministratie
contracten@albersen.nl
ma-do-vrij
Eveline van KampenEveline van Kampen
Administratie & facturering
verhuur@albersen.nl
ma t/m do
Jolanda van WijheJolanda van Wijhe
Boekhouding
boekhoudingverhuur@albersen.nl
ma-do